Afbeelding
Jannes Bijlsma

'Lege' Valleilijn-treinen rijden gewoon

28 mei 2019 om 08:05 lokaal

BARNEVELD De Valleilijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen heeft tot op heden geen last van de landelijke ov-staking. De treinen rijden vooralsnog volgens de dienstregeling.

Vervoerder Connexxion durft nog niet met zekerheid te zeggen of dit deze hele stakingsdag het geval zal zijn. ,,Het is een beetje 'tricky' om daar nu uitspraken over te doen", aldus woordvoerder Herman de Gooijer. ,,Het is afhankelijk of de machinisten willen rijden. Gisteren kregen we de berichten dat de machinisten wel wilden rijden. En tot op heden gebeurt dat ook."

Hoe de dag voor de Valleilijn verder verloopt, is afhankelijk van de aanwezigheid van de verkeersleiding. ,,We hebben er geen zicht op of dat de hele dag het geval zal zijn", zegt De Gooijer. ,,Maar tot op heden rijden we nog. Dat vinden we fijn, maar vooral voor de reizigers is dat goed nieuws natuurlijk. Hen wil ik wel blijven adviseren om onze website www.connexxion.nl/staking in de gaten te houden; daarop staat onze meest recente informatie." 

advertentie
advertentie
advertentie