Afbeelding
Tom Zoutendijk

Barneveld gaat voor pittige race en 10.000 euro naar Tanzania

19 mei 2019 om 13:34 lokaal

BARNEVELD De Barneveldse Tom Zoutendijk is inmiddels al een tijdje aan het trainen. In oktober vertrekt hij namelijk naar Tanzania voor de Muskathlon, waarbij hij onder andere de marathon gaat lopen om geld op te halen voor kinderen die in het land in extreme armoede opgroeien. ,,Ik vond het tijd worden om mijn steentje bij te dragen en me in te zetten voor een hoger doel’’, vertelt hij over zijn geplande reis.

Jessica Kapelle

Zoutendijk kreeg het idee om zich in te schrijven voor de Muskathlon nadat een aantal bekenden uit zijn omgeving had deelgenomen. ,,Iedereen kwam terug met mooie verhalen en positieve ervaringen. Ik zag van dicht bij welke impact zo’n reis heeft’’, vertelt de Barnevelder. ,,Onlangs kwam het bij een kerkdienst ter sprake dat het belangrijk is om je vaardigheden in te zetten voor een hoger doel, zoals goed voor elkaar zorgen. Op dat moment voelde ik dat dit voor mij het moment was om in actie te komen, zodat ik mijn bijdrage kan leveren in de strijd tegen onrecht.’’

BESTEMMING De Muskathlon kent verschillende bestemmingen. Uiteindelijk viel zijn keuze op Tanzania. ,,Het is een gevarieerd programma in een voor mij nieuw land. Tijdens de reis, maar ook nu al, ga ik me vooral inzetten voor armoedebestrijding in het land.’’ Tijdens zijn reis loopt Zoutendijk onder andere een marathon en ontmoet hij één van de kinderen die hij sponsort.

GELD INZAMELEN Het de bedoeling dat iedere deelnemer aan de Muskathlon van tevoren 10.000 euro ophaalt, waardoor tien kinderen drie jaar gesteund kunnen worden met voedsel, onderwijs en begeleiding. Daarnaast betaalt hij zelf nog 2.300 euro voor de reis.

Zoutendijk heeft inmiddels al verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Zo zijn er op dit moment in een aantal supermarkten statiegeldacties voor Tanzania. Daarnaast liepen onlangs 230 kinderen van de Johannes Calvijnschool in Nijkerkerveen een sponsorloop om geld op te halen.

Ook houdt Zoutendijk op 8 juni in samenwerking met P-services een voetbaltoernooi bij SDVB waar teams zich voor kunnen inschrijven en is hij bezig met de organisatie van een evenement met een uitgebreid diner bij Boerderij 't Paradijs in Barneveld dat op 29 juni plaatsvindt. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT Zoutendijk is nog op zoek naar vrijwilligers die hun kennis, vaardigheden of talenten willen inzetten bij het organiseren van activiteiten. ,,Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die het leuk vindt om een gerecht te maken voor het diner op 29 juni. Ook is er die dag van 16.30 tot 18.00 uur een dienstenveiling, waarvoor ik nog op zoek ben naar mensen die een dienst of iets anders waardevols willen aanbieden. Alle hulp is welkom.’’ Inmiddels heeft Tom bijna 6.500 euro opgehaald voor zijn reis en er lopen nog een paar grote acties. Meer informatie over zijn trip en het inzamelen van geld is te vinden op de Facebook-pagina MuskathlonTom. Ook kunnen er donaties gedaan worden via zijn profiel op www.muskathlon.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie