De portretfotograaf in actie
De portretfotograaf in actie Voorjaarsmarkt

Bruisende voorjaarsmarkt

18 maart 2019 om 11:09 lokaal Deel je nieuws

SCHERPENZEEL - Vrijdag 15 maart bruiste heel Philalethes in Scherpenzeel van de activiteiten. Jong en oud deed zijn en haar best om het een ieder naar de zin te maken op de jaarlijkse voorjaarsmarkt.
De hal van Philalethes was vrolijk versierd met een megaslinger die kinderen van de Benjaminclub in elkaar hadden geknutseld. Ook bezorgden de kinderen menigeen een lekkere taart of kiprollade. De kinderen van BETWEEN waren druk geweest met het inpakken van wel 500 cadeautjes voor de grabbelton en daarmee maakten ze heel wat kinderen deze avond blij.  Ook hielpen deze kids mee met het enveloptrekken. Dat hebben ze supergoed  gedaan! Rond 17.00 uur waren de laatste buien weg getrokken en konden ook de buitenactiviteiten doorgaan. De tieners van BASIXS bakten daar broodjes hamburger, frikandel en kroket, terwijl de jongeren van het Knipperlicht stokbroodjes bakten boven een vuurtje. De jongeren van CHILL-OUT deden goede zaken in de schiettent en met het Xbox 360 Kinect sporten.
In de grote zaal was het een gezellige drukte met de perenboom, de dienstenveiling, de bloemenhoek en nog vele andere stands, waarbij ook aan de inwendige mens werd gedacht.  In de Ruif vermaakten de kinderen zich opperbest met o.a. sjoelen, ballonprikken en gatenkaas. In de kleine zaal kon men in alle rust snuffelen tussen de vele boeken. Op de bovenverdieping was er veel belangstelling voor het haarvlechten, nagels lakken, de portretfotograaf en de dameskledingbeurs.

De voorjaarsmarkt levert de komende tijd nog veel contacten op door de vele inschrijvingen op de aangeboden workshops en aankopen van diensten. Bovendien heeft de markt nu al € 11.200,- opgebracht. Dit prachtige bedrag is bestemd voor het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek. De Herberg wil als verlengstuk van de plaatselijke kerkelijke gemeente een tijdelijk huis en geestelijke begeleiding bieden aan individuele gemeenteleden die, om wat voor reden dan ook, even afstand willen nemen van hun woon/werksituatie en zich willen bezinnen op levensvragen. Hier kan men tot rust komen en onder deskundige pastorale leiding zoeken naar nieuw perspectief in het leven. 

Belasngstelling van jong en oud
Opperste concentratie bij de gatenkaas
kinderen gingen enthousiast de zaal rond met hun verloting
Het gewicht van het krentenbrood raden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie