Afbeelding
...

Flink minder auto-inbraken in regio Barneveld

lokaal

BARNEVELD/REGIO Er vonden het afgelopen jaar fors minder auto-inbraken plaats in de regio Barneveld ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral in de gemeenten Putten (-28 procent), Scherpenzeel (-23 procent), Woudenberg (-27 procent) en Ermelo (-55 procent) nam het aantal auto-inbraken flink af.

Dat blijkt uit recente cijfers van autoverzekeraar Independer. In de gemeente Barneveld vonden in 2018 in totaal 131 auto-inbraken plaats, drie procent minder dan in 2017. In alle grensgemeenten daalde het aantal auto-inbraken, met uitzondering van Renswoude en Amersfoort. In Renswoude bleef het aantal inbraken (9) gelijk aan dat van 2017, in Amersfoort steeg het aantal auto-inbraken met 8 procent, tot een totaal van 612 inbraken.

Bij auto-inbraken worden volgens Independer het vaakst ingebouwde navigatiesystemen en autoradio's gestolen. Maar ook goederen in de auto worden geregeld gestolen, evenals auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen. Bij de meeste inbraakmeldingen echter blijkt volgens de verzekeraar niets gestolen, maar is er alleen sprake van braakschade. Op de tweede plaats van meldingen staat inbraak in auto's waar spullen in het zicht lagen.

In Barneveld zijn in verschillende wijken buurtwachten 's nachts actief om met name auto-inbraken te voorkomen. 

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Luteijn, een bijzondere bestuurder 3 uur geleden
Afbeelding
De modernste Jumbo van de Veluwe staat in Barneveld. Winkel woensdag open na grote verbouwing 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barneveld 'hotspot' in aanpak fijnstof uit kippenstallen 4 uur geleden
advertentie