Afbeelding
Ted Walker

Vuilnismannen grijpen snel in bij brand in eigen wagen

3 januari 2019 om 10:11 lokaal

EDE Vuilnismannen van Afvalcombinatie de Vallei (ACV) hebben woensdag hun eigen auto gered door brandend afval dat zich in de wagen bevond te dumpen op een bushalte aan de Lunterseweg bij de Edese wijk Kernhem. ,,Een complimentje waard'', zegt de bevelvoerder van de brandweer ter plaatse.''

De brand, die waarschijnlijk ontstond door resten smeulend afval van oud en nieuw, werd al rijdend door de vuilnismannen ontdekt. ,,Daarop hebben zij de auto aan de kant gezet en in eerste instantie geprobeerd de brand te blussen met de blusser die iedere wagen aan boord heeft'', vertelt Dirk Geurts van de ACV. ,,Toen bleek dat dit geen effect had namen de mannen contact op met ons. Het advies is toen geweest; zoek in de buurt een plek op waar brandend afval niet direct een gevaar vormt voor de omgeving en gooi de wagen leeg. Deze procedure is er op gericht om de wagen te sparen en de brandweer de ruimte te geven om het afval uit elkaar te trekken en zo te kunnen blussen.'' En die actie kon dus rekenen op een complimentje van de bevelvoerder van de brandweer. ,,Dit is inderdaad het beste wat zij konden doen. Daar hebben zij goed over nagedacht'', aldus de bevelvoerder.

De brand leverde wel wat hinder op voor het doorgaande verkeer. De Lunterseweg werd gedurende de afhandeling van de brand afgesloten. De Afvalcombinatie zorgt zelf voor de afvoer van het afval en het reinigen van het wegdek.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie