Afbeelding
AberMedia

Aanhoudingen na geweldsincident in Barneveld

3 december 2018 om 19:37 lokaal

BARNEVELD De politie is maandagavond met meerdere eenheden in actie gekomen in Barneveld. Dat gebeurde na meldingen van glasgerinkel en de aanwezigheid van gemaskerde mannen bij een woning aan de Tesselschadestraat. Er zijn twee 32-jarige Barnevelders aangehouden. 

Direct na de melding, rond 18.30 uur, gingen agenten de wijk in. Daar bleek dat bij een huis aan de Tesselschadestraat ramen waren ingegooid. Ook was een nog onbekende vloeistof gegooid naar een bewoner. Vervolgens renden ongeveer vijf personen weg. Volgens buurtbewoners woont in het huis een gezin met kinderen.

De politie startte direct een zoekactie. Agenten zagen korte tijd later personen rennen op de Schoutenstraat. In een tuin achter een woning hielden ze één van de 32-jarigen aan. Een speurhond vond daarna in een achterliggende tuin de tweede verdachte. Beide mannen zitten vast voor onderzoek.

POLITIEHELIKOPTER Er werd ook een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht te assisteren bij de zoekactie. Veel mensen hoorden de helikopter laag vliegen boven de wijk De Lors en kwamen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Na ruim een kwartier vertrok de helikopter weer.

De politie onderzoekt wat er precies bij de woning is gebeurd, wat daarvoor de aanleiding was en wie er nog meer bij het geweldsincident betrokken zijn. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl) of een tipformulier invullen.

Lees hier reacties van buurtbewoners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie