Afbeelding
Henk Hutten

Kabouterdorp verwelkomt nieuwe bewoners

27 september 2018 om 08:38 lokaal

VOORTHUIZEN Op feestelijke wijze verwelkomden de bewoners van het Kabouterdorp in Voorthuizen woensdag honderden nieuwe bewoners. Nieuwe tuinkabouters die de afgelopen weken waren ingezameld na de vernielingen in het dorpje in het Wilbrinkbos, werden er door leerlingen van de Wheemschool neergezet, onder begeleiding van geheel in het thema verklede initiatiefnemers van het bos.

Wouter van Dijk

,,Heel mooi'', zegt Bep Welters namens het Kabouterdorp. ,,We zijn alle mensen die kabouters of geld hebben gedoneerd zeer dankbaar, want met het geld kunnen we ook weer kabouters renoveren.'' Het Kabouterdorp is ingericht in een hoekje van het Wilbrinkbos. Eind augustus werden de initiatiefnemers opgeschrikt door vernielingen, waarbij tientallen tuinkabouters werden stukgetrapt. Dankzij diverse inzamelingsacties zijn er nu weer veel bewoners bijgekomen.

Waar eerdere initiatieven voor het Kabouterdorp werden verwijderd door het Geldersch Landschap, eigenaar van het bos, is het dorp nu verzekerd voor de toekomst. Boswachter Linda Kaats van het Geldersch Landschap was woensdag aanwezig tijdens het feestelijke moment. ,,We zien dat het initiatief echt leeft in de omgeving'', aldus Kaats. ,,En de kinderen hebben een extra reden om het bos in te gaan. Goed om te zien, in een tijd waarin kinderen steeds vaker achter schermpjes zitten. We hebben nu met elkaar goede afspraken gemaakt. Wij zorgen voor extra onderhoud, zoals het verwijderen van grote loshangende takken of dode bomen, en de initiatiefnemers betalen een vergoeding voor het dorp.''

Wat betreft de vernielingen, mogelijk veroorzaakt door jonge campinggasten die deelnamen aan nachtelijke droppings, zegt Welters in contact te zijn met de politie. ,,We willen herhaling uiteraard voorkomen.'' Het kabouterdorp is volgens de initiatiefnemers geen statisch dorp: doel is dat gezinnen met kleine kinderen er kunnen spelen of bij de kabouters kunnen picknicken.

Bron video: Kabouterdorp Voorthuizen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie