Indiëganger Cor Kuiper (94): ‘Alles doen om oorlog te voorkomen’

18 september 2022 om 10:27 Historie Tips van de redactie Pauw Media
Cor Kuiper: ,,Machthebbers als Poetin gaan over lijken. Ik bid altijd wel voor hem, dat hij mag veranderen.''
Cor Kuiper: ,,Machthebbers als Poetin gaan over lijken. Ik bid altijd wel voor hem, dat hij mag veranderen.''

BARNEVELD Hij is nog behoorlijk kras voor zijn hoge leeftijd. Daarom woont Cor Kuiper (93) nog op zichzelf. De lokale Veteranendag op zaterdag 24 september zal hij niet overslaan. Hij maakte veel mee in zijn leven en de belevenissen staan hem nog helder voor de geest, zowel uit de Tweede Wereldoorlog als toen hij als militair in Indië diende.

Het gaat nog heel aardig, al functioneren mijn nieren nog voor twintig procent en doen mijn benen het niet meer zo goed. Ik kook mijn eigen potje nog en woon hier fijn”, zegt Cor. Hij ontvangt me in zijn appartement, één hoog aan de Brummelkamperweg. Hij serveert koffie met een smeuïge plak cake. Op 23 oktober hoopt de Barnevelder 94 jaar te wor..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.