Dominee-effect: Control- Alt- Delete

28 aug, 06:32 COLUMN hartenziel
Familie Van Rumpt
Afbeelding

BARNEVELD Wanneer je computer vastloopt, willen deze drie knoppen helpen om iets rigoreus af te sluiten. De paar weken vakantie. Je komt weer thuis en ineens zijn de dingen die altijd zo vanzelfsprekend waren weer nieuw. Je moet weer wennen aan dat lichtknopje dat ineens aan de andere kant zit, je vergeet de buitendeur af te sluiten, je weet een bepaald wachtwoord ineens niet meer en dat soort zaken. In de vakantie kun je fijn je hoofd leeg maken. Tegelijk kost het je ook weer wat moeite om bij thuiskomst over te schakelen op dat leventje van vóór de vakantie. Maar zodra je weer een tijdje thuis bent, gaat alles weer als vanzelf. Je maakt je de dingen weer eigen.

Dat losraken van een vertrouwd leven kan ook gebeuren op het gebied van geloof. Je bent christelijk opgevoed, maar je hebt het op een bepaald moment losgelaten. In de afgelopen periode mocht ik voorgaan in een kerkdienst op een camping. Ik werd ontvangen door een recreatiemedewerkster. Samen met haar heette ik de mensen die de kerkdienst kwamen bezoeken welkom. We raakten wat met elkaar in gesp..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.