Dominee-effect: Praat met elkaar

10 jul, 06:54 COLUMN hartenziel
Familie Visser
Ds. Judith Visser.
Ds. Judith Visser.

NIJKERKERVEEN Hoe gaat het met je!? Je hoort de vraag weleens over straat vliegen als twee bekenden elkaar onderweg tegenkomen. ‘Hé, hoe is het!? Alles goed? Ja! OK, doei hè!’ Het is eigenlijk een inhoudsloze vraag, je zou ook gewoon even kunnen zwaaien of goedendag kunnen roepen. Het is niet het moment om, zo over de straat heen, je ziel bloot te geven aan de ander. Die zit daar vaak dan ook niet op te wachten.

Maar, in de drukte van alledag, stellen we elkaar nog weleens echt, oprecht, die vraag? Hoe is het met je? Hoe is het nu echt met je? En, geven we ook nog wel echt antwoord op die vraag dan?

Het leven is weer druk als vanouds. We denderen met elkaar de laatste weken voor de schoolvakantie door. Ergens herinneren we ons nog wel hoe rustig het was in de corona-tijd en hoe we bedachten dat een beet..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.