‘In een kerk kregen we een nogal vette soep met orgaanvlees’

18 jun, 06:00 hartenziel
Allard Selles
Hermieke de Bruin: ,,In dit werk komen het werken met jongeren, andere culturen, het reizen en mijn geloof bij elkaar.''
Hermieke de Bruin: ,,In dit werk komen het werken met jongeren, andere culturen, het reizen en mijn geloof bij elkaar.''

BARNEVELD Hermieke de Bruin, die met haar man Kees en kinderen in Barneveld woont, is deze maand gestart als coördinator van de diaconale jongerenreizen van stichting HOE, een landelijke hulporganisatie waarvan het kantoor op Harselaar staat. ,,In dit werk komt voor mij alles samen’’, zegt ze.

Hermieke de Bruin (33) houdt van reizen. Ze ging met de stichting Friedensstimme in 2009 naar Rusland, liep een jaar stage voor Youth for Christ in Kaapstad in Zuid-Afrika. Nadat ze haar studie SPH had afgerond, backpackte ze door zuidelijk Afrika met een vriendin en woonde en werkte een jaar in Mozambique.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.