Dominee-effect: De jeugd van tegenwoordig…

12 jun, 06:09 hartenziel
Familie Van Iperen
In de rubriek Dominee-effect schrijft een predikant iedere week over iets wat hem of haar bezighoudt of opvalt. Deze week ds. Wilbert van Iperen.
In de rubriek Dominee-effect schrijft een predikant iedere week over iets wat hem of haar bezighoudt of opvalt. Deze week ds. Wilbert van Iperen.

BARNEVELD ‘De jeugd van tegenwoordig…’. Je hoort die uitspraak wel eens van oudere generaties. Ik kan er niet zo goed tegen als iemand dat zegt. Vaak klinkt er in door dat vroeger alles beter was. Volgens mij is het vooral ons selectieve geheugen dat ons dat doet geloven. We vergeten de dingen die minder goed waren en we onthouden wat in ons voordeel spreekt.

‘De jeugd van tegenwoordig…’ Het begint er al mee dat er helemaal niet zoiets bestaat als dé jeugd. We kunnen jonge mensen niet over een kam scheren. Ieder mens is uniek. Ons uiterlijk, onze geaardheid, ons karakter, onze gezinssituatie, ons IQ, onze lichaamsbouw…, die enorme diversiteit aan eigenschappen maakt badinerend spreken over ‘de jeugd van tegenwoordig’ bij voorbaat onzinnig.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.