‘Voor Matthias ga ik door het vuur’

1 jun, 12:34 hartenziel
Henk Hutten
Herma Nap en haar zoon Matthias. ,,Ik ga door het vuur voor Matthias. Het is een schat van een kind.''
Herma Nap en haar zoon Matthias. ,,Ik ga door het vuur voor Matthias. Het is een schat van een kind.''

ZWARTEBROEK/TERSCHUUR Orgelspelen is haar lust en haar leven. Herma Nap-ten Hoven (58) beroert de toetsen van het orgel voor de (Hersteld) Hervormde Gemeente in Zwartebroek-Terschuur al veertig jaar. Omdat ze ook al 29 jaar dag en nacht klaar staat voor haar gehandicapte zoon Matthias ontving ze een koninklijke onderscheiding.

Mijn man had een verhaal over de opening van een nieuwe zaak waar onze zoon werkt. Ik moest er netjes uitzien. Toen reden we naar het theater, wat ik heel vreemd vond. Op het parkeerterrein zag ik de auto van onze kerkvoogd. Op dat moment ging langzaam het kwartje vallen. Eigenlijk vind ik dat mijn man Henk een onderscheiding verdient, want hij heeft heel veel voor de kerk gedaan. Toch vond ik het zelf een euforis..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.