Landelijk advies: kerkdiensten digitaal of maximaal met vijftig mensen

19 jan 2022, 09:13 hartenziel
Gerwin van Luttikhuizen
De Hervormde Gemeente van Zwartebroek-Terschuur aan de Eendrachtstraat in Zwartebroek
De Hervormde Gemeente van Zwartebroek-Terschuur aan de Eendrachtstraat in Zwartebroek

BARNEVELD Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO), dat met de overheid in gesprek gaat over kerkelijke zaken, adviseert kerken na de laatste persconferentie op vrijdag 14 januari om de corona-maatregelen niet te veranderen tot aan de volgende persconferentie op dinsdag 25 januari. 

Het advies van het CIO, waarbij vrijwel alle kerken in Nederland zijn aangesloten, blijft om in deze tijd kerkleden en belangstellenden uit te nodigen voor vieringen op het internet. Kerken die er toch voor kiezen om diensten met kerkgangers in het kerkgebouw te houden, krijgen het advies om hun aantal te beperken tot vijftig. Dan gelden, volgens het advies van het CIO, de basisregels en het dragen van een mondkapjes bij verplaatsingen. Voor het bi..

Rooms-katholeke St. Jozefkerk in Achterveld.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.