‘Kerk zijn op de plek waar je woont’

6 okt, 16:50 hartenziel
Erik van 't Land
Jetze Baas: ,,Wat me vooral drijft is de verwondering dat je een kind van God mag zijn. Want uiteindelijk ben ik natuurlijk een prutser.”
Jetze Baas: ,,Wat me vooral drijft is de verwondering dat je een kind van God mag zijn. Want uiteindelijk ben ik natuurlijk een prutser.”

BARNEVELD Jetze Baas (72) werkte 43 jaar in het onderwijs en is kerkenraadslid van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Jongeren gaan hem aan het hart, net als buitenbeentjes en mensen bij wie het leven niet van een leien dakje gaat. Ook ver weg, want hij was voorzitter bij Stichting Hulp Internationaal Barneveld (SHIB).

Sinds een jaar of vijf steekt u met mensen van diverse kerken de koppen bij elkaar om jongeren vast te houden in het geloof. Wat is de drijfveer?

,,Voorheen kenden jongeren van de vrijgemaakte kerk elkaar meestal via de gereformeerde school. Dat is nu anders. Daardoor boeien de verschillende denominaties hen minder. En ook bij mijzelf ontdek ik steeds meer het mooie in andere kerkg..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.