De drie snelste lopers van de 28 kilometer van de Groot Boeschoten Trail.
De drie snelste lopers van de 28 kilometer van de Groot Boeschoten Trail. Robin Kinsbergen

‘Ultiem genieten’ bij Groot Boeschoten Trail met 250 deelnemers

24 april 2022 om 22:06 Evenementen

VOORTHUIZEN Na twee jaar ‘coronastilte’ hebben zaterdag ongeveer 250 hardlopers deelgenomen aan de derde editie van de Groot Boeschoten Trail. Start- en finishlocatie was camping en vakantiepark De Zanderij in Voorthuizen.

,,De weersomstandigheden waren subliem en het was dan ook ultiem genieten tijdens de diverse hardloopafstanden door het Boeschoterbos’’, meldt Robin Kinsbergen namens organisator Cairn Trails & Adventures uit Voorthuizen.

VIER AFSTANDEN Het programma bestond uit vier afstanden trailrunning. Een Start to Trail over 9 kilometer (zonder prijzen) en voor de ervaren hardlopers trails van 17, 28 en 38 kilometer. ,,Voor de langste afstand moest tien kilometer op eigen navigatie worden gelopen. Daarnaast was er de Walk 17 voor ‘slowrunners’ en wandelaars en we begonnen met de KidsTrails voor de allerkleinsten’’, aldus Kinsbergen.

IN DE PRIJZEN Diverse deelnemers uit de regio vielen in de prijzen. Annemiek van Kooten uit Lunteren won de 17-kilometertrail (1:12:31), Edwin Bos uit Barneveld werd tweede op de 28-kilometertrail (1:53:32) en Rudy Kaptein uit Barneveld pakte zilver op de 38-kilometertrail (2:47:51).

BEVRIJDING ,,De sfeer was geweldig, mede mede door de prettige samenwerking met De Zanderij’’, blikt Kinsbergen terug. ,,De start en finish op de camping zorgde voor een gezellige ambiance. Het is nauwelijks te omschrijven, maar het voelde als een bevrijding om weer op deze manier, zonder enige coronamaatregel ons ding te kunnen doen. Met dank aan alle vrijwilligers, zonder hen had dit evenement geen doorgang kunnen vinden.’’

BROEDSEIZOEN De volgende Groot Boeschoten Trail mag niet meer tijdens het broedseizoen plaatsvinden. ,,We proberen op korte termijn een alternatieve datum voor 2023 te vinden in nauw overleg met Staatsbosbeheer.’’

Cairn Adventures organiseert diverse trailruns op de Veluwe en daarnaast soortgelijke sportevenementen op Ameland en in Noord-Holland en Brabant. De uitslagen van de Groot Boeschoten Trail zijn te vinden op uitslagen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie