Partyband Daredevils komt naar Voorthuizen.
Partyband Daredevils komt naar Voorthuizen. Archieffoto

Oranjevereniging Voorthuizen pakt uit met ‘Koningsfeest’

31 maart 2022 om 09:10 Evenementen

VOORTHUIZEN De Oranjevereniging in Voorthuizen haalt na twee ‘stille’ coronajaren weer alles uit de kast voor een spectaculair programma tijdens Koningsnacht en op Koningsdag.

Het hek van het Oranjeterrein aan de Roelenengweg gaat dinsdagavond 26 april om 18.00 uur open voor de viering van Koningsnacht. Er zijn foodtrucks aanwezig. Vanaf ongeveer 21.00 uur zijn er optredens van partyband Daredevils en zangeres Lisa Loïs, onder andere bekend als succesvol oud-winnaar van talentenjacht X Factor. Het programma wordt om middernacht afgesloten met ,,een daverend vuurwerk’’.

VOORVERKOOP Kaarten zijn vanaf vrijdag 1 april in de voorverkoop voor 22,50 euro verkrijgbaar bij Albert Heijn, The Phone House en Van de Kamp Woninginrichting in Voorthuizen. Tickets zijn dinsdagavond 26 april vanaf 18.00 uur ook te koop aan de kassa op het Oranjeterrein en kosten dan 25 euro.

KONINGSDAG De volgende dag - woensdag 27 april - start het Koningsdag-programma ‘s morgens al om 7.00 uur met een Oranje-puzzelrit. Start- en finishlocatie is dorpshuis De Eng. Inschrijven kan vanaf 7.00 tot 8.30 uur, deelname kost 8 euro per auto. Voorafgaand aan de prijsuitreiking om 12.00 uur is er vanaf 11.00 uur een bingo met prijzen.

KINDEREN Vanaf 10.00 uur is er een kinderoptocht door het dorp met als thema ‘Schoolreisje’. Opstellen is tussen 9.30 en 9.45 uur op het Oranjeterrein, waar de optocht ook weer eindigt. Met medewerking van muziekvereniging Crescendo, Jeugdkorps Dap uit Apeldoorn en Jong Irene uit Ede.

Vanaf 11.00 tot 18.00 uur is er op het Oranjeterrein een feestelijk kinderprogramma. Met in een grote tent onder meer schminken en glittertattoos, knutselen, cupcakes versieren, sjoelen, stok vangen, gans gooien, Valentino-biljart en midgetgolf. En buiten springkussens, voetbal, een knuffelbad, ponyrijden, een zandbak en doelschieten.

ALLESKUNNER Een nieuwe activiteit op het Oranjeterrein is ‘De Alleskunner’. ,,Geïnspireerd door het gelijknamige tv-programma hebben wij twintig uitdagende spellen gemaakt’’, licht de Oranjevereniging toe. ,,Behendigheid, concentratie en doorzettingsvermogen zijn de sleutels om winnaar te worden van de titel ‘De Alleskunner’.’’ De minimumleeftijd is 12 jaar, inschrijven vanaf 13.00 uur is gratis. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. 

Tussendoor verzorgt poppentheater Arcanta twee voorstellingen over belevenissen in een avonturenwinkel: ‘Daar gaan we voor!’ (14.00 uur) en ‘Waar het om draait’ (16.00 uur). 

De kassa gaat om 11.00 uur open, een entreekaartje voor alle activiteiten kost 5 euro per persoon (vanaf 3 jaar). Van 11.00 tot 22.00 uur staan er op het Oranjeterrein ook nog verschillende foodtrucks met uiteenlopend aanbod.

MUZIEKAVOND Koningsdag in Voorthuizen wordt afgesloten vanaf 17.00 uur met een feestelijke muziekavond en rond middernacht als uitsmijter ,,een extra groot vuurwerk’’. Er zijn optredens van The Chicken Session Band uit Barneveld (,,rock ‘n roll-covers uit de jaren zestig tot heden’’), Less is More uit Voorthuizen (,,pop- en rocksongs in een akoestisch jasje’’) en de Romantics uit Almelo (,,repertoire voor jong en oud’’).

Meer informatie: www.oranjeverenigingvoorthuizen.nl.

Zangeres Lisa Loïs.
Afbeelding
Less is More tijdens een buitenoptreden in coronatijd bij zorgcentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen.
Archieffoto Koningsdag Voorthuizen in april 2019.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie