Afbeelding
Executive Touch

Ondernemers Briellaerd verlengen samenwerking

Economie

BARNEVELD Ondernemers op bedrijventerrein De Briellaerd in Barneveld hebben ingestemd met een verlenging van de zogenoemde Bedrijveninvesteringszone (BIZ). 89,5 procent van de ondernemers die hun stem uitbrachten was voor het voortzetten van de samenwerking, waarbij zij gezamenlijk investeren om zaken op het bedrijventerrein te verbeteren.

Te denken valt hierbij aan camerabewaking op het terrein (met kentekenregistratie), extra groenonderhoud, projecten met betrekking tot duurzaamheid en andere zaken. Een van de projecten waar momenteel aan wordt gewerkt, is een extra camerapositie bij een wadi aan de Anthonie Fokkerstraat.

Vijf jaar geleden werd de BIZ ingevoerd op De Briellaerd. Hiermee verplichtten de ondernemers zich om elk jaar een bepaald bedrag apart te zetten. Op dit moment bedraagt de heffing 167,50 euro. Dit geld wordt geïnd door de gemeente Barneveld en komt terecht bij een stichting. Die gebruikt het voor de specifieke Biz-projecten, die los staan van het reguliere onderhoud op het bedrijventerrein.

Omdat de BIZ-regeling afliep, was er een nieuwe stemming nodig onder de Briellaerd-ondernemers. Minimaal de helft van de stemgerechtigden zou hiervoor een geldige stem moeten uitbrengen en van die stemmers moest minimaal tweederde voor het instellen van de BIZ stemmen. Dat gebeurde: 89,5 procent van de stemmen die werden uitgebracht was vóór verlenging van de samenwerking, zodat deze inderdaad kan worden voortgezet. De stemmen zijn dinsdag geteld, in het bijzijn van de notaris.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 4 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barnevelder Andries (76) zwemt bijna dagelijks in Zeumeren 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groeten uit Canada: 'Ik voel mij hier als een vis in het water' 3 uur geleden
advertentie