Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) helpt je verder naar passend werk.
Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) helpt je verder naar passend werk. Ted Walker
Baandichtbij

RMT biedt gratis begeleiding als je (nieuw) werk zoekt

1 december 2022 om 10:36 Economie

EDE Er is krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven staan te springen om personeel. Toch staan er ook nog mensen langs de kant. Bijvoorbeeld als je achtergrond of situatie niet aansluit op de eisen die er in vacatures worden gesteld. Wat nu als werkloosheid dreigt, als je een uitkering hebt, als je wil herintreden of als je je wil laten omscholen? Dan kun je je aanmelden bij het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). 

VAN OMSCHOLING TOT LEREN SOLLICITEREN Wat doet het RMT precies? ,,We bieden gratis hulp als je werkt zoekt en daarbij wat steun kunt gebruiken,” vertelt Carolien Minnen, coördinator van het RMT in de regio Foodvalley. ,,Welke hulp dat is, hangt af van de situatie. Het kan van alles zijn: sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding, omscholing naar een kansrijk beroep of scholing via praktijkleren. Als het er maar voor zorgt dat je een grotere kans hebt op nieuw werk.” 

MEERWAARDE Zijn er niet al veel loketten waar mensen terecht kunnen, zoals bij de gemeente of het UWV? ,,Zij zijn juist onderdeel van het RMT,” verduidelijkt Minnen. ,,We zijn een netwerk waarin diverse gemeenten, het UWV, vakbonden, het Leerwerkloket en het Werkgeversservicepunt samenwerken. Door de samenwerking heeft de werkzoekende eenvoudig toegang tot de diensten van al deze organisaties. Zo word je dus sneller en beter geholpen.”

VOOR WIE In Nederland zijn er 35 RMT’s. Het RMT Foodvalley werkt voor de gemeenten Ede, Barneveld, Veenendaal, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Wageningen. ,,Je kunt je dus aanmelden bij ons als je in een van deze gemeenten woont,” geeft Minnen aan. Dat kan via de website ditwerktvoormij.nl. We zijn net een campagne gestart om meer mensen te wijzen op de aanvullende dienstverlening van het RMT. We hebben al veel aanmeldingen binnen. Van een herintreder tot een statushouder. En van iemand die wil omscholen tot iemand die advies nodig heeft over de juiste richting. Heel divers. Wat ze gemeen hebben is dat ze graag mee willen doen in de samenleving en daar wat hulp bij kunnen gebruiken.” 

Ook op zoek naar (nieuw) werk? En kun je daar wat begeleiding bij gebruiken? Aarzel niet. Ga voor meer info naar de website van RMT Foodvalley: ditwerktvoormij.nl. Als je je via de website aanmeldt, word je binnen twee werkdagen teruggebeld. We bepreken dan wat je wil bereiken en wat daarvoor nodig is.


(Ted Walker Fotografie)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie