OM-onderzoek zandcrisis Vink loopt nog steeds: ‘Vervelend’

16 augustus 2022 om 09:07 Economie
Afbeelding

BARNEVELD Ruim drie jaar na de politie-inval bij de verschillende Vink-bedrijfslocaties in Barneveld in verband met de ‘zandcrisis’, loopt het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de Barneveldse afvalverwerker nog altijd. Het bedrijf zegt het jammer te vinden dat dit nog steeds niet is afgerond. Het krijgt er ook geen informatie over. ,,We willen hier zo langzamerhand wel eens vanaf”, zegt woordvoerder Jaap Kevelam.

Bij aanbestedingen voor overheidsklussen is het gebruikelijk dat bedrijven de integriteitsvraag krijgen of er op het moment van inschrijving een strafrechtelijk onderzoek tegen het bedrijf loopt. De afvalverwerker moet daar sinds drie jaar standaard ‘ja’ op invullen. Ook bij bepaalde transacties moet het bedrijf dit vaak kenbaar maken...

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.