‘Koersvaste begroting, maar achterover leunen is er niet bij’

21 oktober 2021 om 07:48 Economie Wouter van Dijk
Wethouders André van de Burgwal en Hans van Daalen presenteerden dinsdag de begroting voor komend jaar.
Wethouders André van de Burgwal en Hans van Daalen presenteerden dinsdag de begroting voor komend jaar.

BARNEVELD Koersvast, robuust en vooral ook voor meerdere jaren sluitend. Zo omschrijft André van de Burgwal, wethouder financiën, met voorzichtige trots de dinsdag gepresenteerde programmabegroting voor de gemeente Barneveld: de financiële onderlegger voor alle uit te voeren plannen, taken en ambities van de gemeente. ,,Maar koersvast wil niet zeggen dat we achterover kunnen leunen. Omdat er nog best veel financiële onzekerheden zijn, moeten we voorzichtig blijven met geld uitgeven.’’

Eén zekerheid is er in ieder geval wel: de eerder geplande ozb-verhoging van twee procent is van de baan, zo meldde deze krant dinsdag al. Het schrappen van die omstreden belastingmaatregel voor huizenbezitters is financieel mogelijk, omdat ‘Den Haag’ met extra geld voor gemeenten over de brug komt. Zo kan er ruim 3 miljoen euro bij op de teller..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.