PREMIUM ARTIKEL

'Opmars kweekvlees kan zorgen voor een revolutie'

Economie
Foto: Mosa Meat
28 jan 2020, 16:00
Een hamburger van rundveekweekvlees: Is dit van echt te onderscheiden? Wereldwijd worden miljoenen euro's gestoken in de ontwikkeling van 'labvlees'.
Een hamburger van rundveekweekvlees: Is dit van echt te onderscheiden? Wereldwijd worden miljoenen euro's gestoken in de ontwikkeling van 'labvlees'.
BARNEVELD

Gekweekt vlees uit de stamcellen van een kip of een plantaardig roerei op het bord. Dat klinkt nog als een ver-van-het-bedshow, maar de ontwikkelingen in de mondiale voedselmarkt gaan razendsnel. Welke impact kan dit hebben op de intensieve veehouderijen in Barneveld en omgeving? Voor de Barneveldse Krant schrijft Edward Doelman een serie over de toekomst van de pluimveesector in de Gelderse Vallei. Aflevering 9. 

Het is inmiddels 6,5 jaar geleden. Media uit alle hoeken van de wereld kwamen in augustus 2013 naar Londen toe om het nieuwe voedingswonder met eigen ogen te aanschouwen: de eerste hamburger gemaakt van kweekvlees. De kosten? 250.000 euro. Maar daar maakte niemand zich druk om. Sergej Brin, één van de oprichters van zoekmachine Google, had de ..

Deel dit artikel via:









advertentie