Een medewerker van de Dierenambulance met de ontsnapte of losgelaten varkentjes.
Een medewerker van de Dierenambulance met de ontsnapte of losgelaten varkentjes. Persbureau Midden Nederland

Urenlange zoektocht naar varkentjes in bos bij Stroe

27 april 2022 om 08:28 Dieren

STROE Medewerkers van de Dierenambulance Barneveld zijn er dinsdagavond laat in geslaagd om drie ontsnapte of losgelaten kleine varkens in een paardentrailer te lokken. Dat gebeurde bij de heide aan de Bosbergerweg bij Stroe na een lange achtervolging door het bos.

Sinds zondag kwamen er zowel bij de boswachter als de Dierenambulance meerdere meldingen van mini-varkens die gesignaleerd waren tussen grofweg het Kootwijkerzand en de provinciale weg N310 tussen Stroe en Harskamp. Na meerdere zoekacties zonder resultaat werd dinsdagmiddag rond 17.00 uur besloten met een grotere groep vrijwilligers te zoeken naar de dieren.

HEETWEG De varkentjes werden rond 20.00 uur langs de Heetweg gespot door een fotograaf van Persbureau Midden Nederland. Daarna werd direct contact gelegd met de Dierenambulance. Maar de kleine varkens lieten zich niet makkelijk lokken of vangen. Meerdere vrijwilligers zijn de dieren ruim drie kilomter dwars door het bos gevolgd. 

TRAILER Uiteindelijk belandden de varkens op de heide aan de Bosbergerweg bij Stroe. Een inmiddels gearriveerde dierenarts vond het te riskant om de beesten te verdoven met een geweer. Nadat de dierenarts weer weg was, besloten de vrijwilligers nog één poging te wagen om de varkens richting een paardentrailer te lokken. Met veel geduld is dat uiteindelijk gelukt. De drie dieren liepen rond 23.00 uur de trailer in.

Er wordt onderzocht of de eigenaar te achterhalen is. Als de varkentjes zijn gedumpt, kan de boswachter aangifte kan doen van het onrechtmatig achterlaten van dieren in het bos.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dindsdagavond laat op de heide bij Stroe.
De varkentjes in de paardentrailer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie