Afbeelding
Letty van der Lit

Kledingdepot Dorcas sluit opnieuw tijdelijk vanwege corona

23 oktober 2020 om 07:22 Corona

BARNEVELD Het inzameldepot van Dorcas voor tweedehands kleding, aan de Hessenweg in Barneveld, is per direct gesloten. Het is vanaf nu tijdelijk niet mogelijk kleding in te leveren.

Dat meldt de organisatie. Normaal gesproken worden de zakken ingezamelde kleding geregeld opgehaald door vrijwilligers die de kleding in De Glind sorteren. ,,Dat gebeurt nu vanwege de coronacrisis voorlopig niet meer. Voor ons staat de veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers voorop. De meeste vrijwilligers die werkzaam zijn in de inzamel- en sorteerdepots behoren, vanwege hun leeftijd, tot de risicogroep’’, aldus Dorcas.

Omdat het depot in Barneveld op dit moment vol zit, is besloten de inzameling direct te stoppen, tot het moment dat er weer kleding naar het sorteercentrum kan worden afgevoerd. Van april tot en met juni was het inzameldepot ook al gesloten vanwege de coronacrisis.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die samen met ruim 10.000 vrijwilligers in actie komt voor de allerarmsten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie