Afbeelding
.

Na twee jaar groeit Alwin nog steeds door bij Hardeman | van Harten

7 december 2023 om 13:01 Baan Dichtbij

LUNTEREN Kiezen uit het soort werk dat je wilt doen. Dat maak je niet bij elke werkgever mee. Bij het Lunterse montagebedrijf Hardeman | van Harten kan het, weet Alwin Bankespoor uit ervaring.

Alwin maakte twee jaar geleden de keuze om bij Hardeman | van Harten te gaan werken. Hij kwam van de middelbare school af en stroomde door naar de opleiding Monteur metalen daken en gevels. Deze opleiding sluit sterk aan bij het werk bij Hardeman | van Harten. Zo oefende Alwin met het knippen van zetwerk, leerde hij tekening lezen en kreeg waardevolle achtergrondinformatie door excursies naar bijvoorbeeld Tata Steel. 

WERKEN EN LEREN Het doel van deze opleiding is om volledig voorbereid, zelfstandige montagewerkzaamheden te kunnen verrichten. Gedurende de resterende vier dagen van de week ging Alwin met een ervaren, vaste voorman op pad, die hem alle ins en outs van het vak in de praktijk bijbracht. ‘Een prachtige combinatie van werken en leren, zodat je alle kneepjes van het vak snel onder de knie hebt’, vertelt Alwin. ‘De montage is een leuk vak, omdat je vaak op verschillende locaties werkt en zelden lang aan hetzelfde project werkt. Dat gebeurt wel bij grote projecten, maar doorgaans is er veel afwisseling in de projecten.’


NIEUW EN FRIS Bij aankomst op een bouwplaats is meestal nog niet te zien hoe het gebouw er uiteindelijk uit gaat zien, omdat dan alleen de staalconstructie er pas staat, geeft Alwin aan. ‘Maar wanneer het gebouw klaar is, is dat totaal veranderd. Ook bij renovatie gaat dat zo. Als we beginnen is het een rommeltje, maar als we weggaan staat er een nieuw en fris gebouw. Dat is het mooie aan het vak. Je hebt echt iets gemaakt!’

DOORGROEIEN De grootte van Hardeman | van Harten brengt veel voordelen met zich mee; er zijn diverse doorgroeimogelijkheden voor medewerkers die daarvoor de ambitie hebben. Zo kun je doorgroeien tot voorman, machinist, chauffeur of naar een kantoorfunctie. Daarnaast kun je bij Hardeman | van Harten kiezen uit het soort werk dat je wilt doen. Als je een getalenteerde timmerman bent, is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om te werken als composiet monteur, een zeer gespecialiseerd vakgebied. 

Ook is er keuze uit diverse projecten, variërend van boerenstallen tot grote panden en renovaties, wat het werk erg veelzijdig maakt. Heb jij ook interesse om bij Hardeman | van Harten aan de slag te gaan? Aarzel niet om contact op te nemen met Erik Hardeman via 06 27018986.

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie