Maandag 27 maart lezing 100 jaar ENKA

20 maart 2023 om 19:32 Activiteiten Deel je nieuws

De ENKA-fabriek is sinds 2002 niet meer actief, maar heeft ons een rijke erfenis achtergelaten. Van de originele arbeiderswoonwijk ‘Tuindorp’ voor het ENKA-personeel tot het oude fabrieksterrein dat nu een nieuwe woonwijk is. Om het personeel te vermaken werden er diverse verenigingen opgericht, kwam er een zwembad en konden de mensen voor vermaak naar de bioscoop in ‘De Reehorst’. Ook werden er scholen gebouwd voor de arbeiderskinderen. Veel sociale en culturele voorzieningen in Ede hebben we te danken aan deze fabriek. Graag komt programmamanager Erfgoed bij Cultura, Elleke de Ronde, meer vertellen over deze bijzondere fabriek.

Deze lezing is op maandag 27 maart en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom en de toegang is gratis. De locatie is stichting Ana Upu, Van der Duyn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. 

De Activiteiten Stuif Es In is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl. Een avond waar je iets nieuws leert, informatie krijgt, kennis opdoet, creatief bezig bent of ontspant bij muziek. Meer informatie via info@mantelzorgtrefpunt.nl of 06-21985859

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie