Afbeelding
Brandweer Barneveld

Twee minuten lang ‘hart van water’

Activiteiten

BARNEVELD Brandweermannen in Barneveld herdachten zaterdagmiddag om klokslag 13.00 uur met twee minuten stilte hun overleden collega’s. Dat gebeurde bij het hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg in Barneveld, en wel door twee minuten lang met twee brandweerslangen naar elkaar te spuiten, om zodoende de vorm van een hart te creëren. 

Bij veel brandweerposten in Nederland werd werd op deze derde zaterdag van juni hetzelfde gedaan. De herdenking maakt op pijnlijke wijze duidelijk dat het beroep van brandweerman en -vrouw niet zonder risico’s is. Ook op de directe omgeving heeft dit invloed. Het geeft onzekerheid en angst en roept vragen op. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweerlieden de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken.

Jaarlijks wordt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking gehouden bij het monument in Schaarsbergen. Daarbij zijn genodigden welkom. Op zaterdag 16 juni 2012 vond de eerste herdenking, en daarmee de onthulling van het monument, plaats.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie