De Armeense IC-arts en tv-persoonlijkheid Gor Khatchikyan spreekt zaterdag in Harskamp.
De Armeense IC-arts en tv-persoonlijkheid Gor Khatchikyan spreekt zaterdag in Harskamp. komookgroep

Veelzijdige Armeense IC-arts en tv-persoonlijkheid spreekt in Harskamp

27 augustus 2020 om 15:51 Activiteiten

HARSKAMP De Armeens-Nederlandse arts, schrijver, spreker en christen Gor Khatchikyan (33) is zaterdagavond 29 augustus aanwezig bij de ‘Kom ook Groep’ in Harskamp. Hij schopte het van uitgeprocedeerde asielzoeker tot IC-arts en tv-persoonlijkheid. Khatchikyan spreekt over het thema ‘Het leven is niet maakbaar’ en vertelt onder meer over zijn werkzaamheden op de spoedeisende hulp op de IC in coronatijden. Dat meldt Annet ten Hove namens de organisatie.

Gor Khatchikyan verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma ‘Premier gezocht’ te winnen. Tijdens de coronacrisis kwam hij opnieuw in het nieuws door optredens in tv-talkshows, krantenberichten en vlogs in het programma #Frontberichten door zijn werk als spoedeisendehulparts in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

DILEMMA’S Nederland is nog altijd in de ban van de coronacrisis. Er zijn weer maatregelen genomen om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Arts en christen zijn op de overvolle IC in Nederland, Gor Khatchikyan weet het te realiseren. Maar de tragische verhalen van coronapatiënten gaan ook hem niet in de koude kleren zitten. Moeilijke dilemma’s, wie wordt behandeld en wie niet? Waar haalt de arts die zoveel ellende te zien krijgt dan toch hoop vandaan?

HARTSTIKKE UITGEPROCEDEERD Ooit was Gor Khatchikyan een vluchteling uit Armenië die onderdak zocht. De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Hij en zijn gezin gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. Uiteindelijk is het gezin ‘hartstikke uitgeprocedeerd’. Tot het generaal pardon anders beslist. Het verhaal van Gor laat zien wat hem drijft. Wat vluchtelingen meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die ‘gelukzoekers’ ook ‘gelukbrengers’ kunnen worden? Op de ‘Kom ook Groep’-avond vertelt Gor zijn levensverhaal en neemt hij de aanwezigen mee in in zijn wereld van de spoedeisende hulp in tijden van corona.

DE MOLEN Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.15 uur Partycentrum De Molen, aan de Molenweg 12 in Harskamp. Het programma begint om 19.45 uur. De entree is € 12.00 inclusief 2 drankjes en hapje. Aanmelden is noodzakelijk in verband met de richtlijnenen van het RIVM en kan via www.komookgroep.nl .

De Kom Ook Groep organiseert christelijke jongerenavonden voor belangstellenden vanaf 18 tot 45 jaar. De invulling van de Kom Ook-avonden is volgens Annet ten Hove divers: ,,pittige sprekers, stevige debatten, aangrijpende video’s of een vrolijke quiz. Er is ook gelegenheid voor gezellige contacten op gepaste afstand onder het genot van een drankje.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie