Gestolen papegaai herkent eigenaar in Barneveld

25 augustus 2011 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - Een gestolen grijze roodstaartpapegaai heeft woensdagochtend op de dierenmarkt in Barneveld zijn eigenaar herkend en daarbij de politie geholpen in een onderzoek naar de diefstal van vogels. Een 30-jarige inwoner van Hilversum is ter plekke aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal of heling van de vogels.

Medio augustus werden zeventig vogels gestolen bij een instelling in Barneveld. De eigenaar kreeg een tip dat twee van zijn vogels waren gezien op de dierenmarkt in de tijdelijke Markthal aan de Mercuriusweg in Barneveld. Daarna werd de politie gewaarschuwd.

Agenten namen samen met de eigenaar poolshoogte. De eigenaar riep de naam van de papegaai die direct reageerde en naar zijn verzorger toekwam. Een controle van de ringnummers wees uit dat de vogel inderdaad was gestolen uit de instelling. Naast de grijze roodstaartpapegaai werd ook een blauwe voorhoofdamazonepapegaai aangetroffen op de markt, die eveneens bij de diefstal was meegenomen.

De 30-jarige vogelverkoper uit Hilversum werd aangehouden. In zijn woning werden een kaketoe en nog een grijze roodstaartpapegaai gevonden die ook uit de instelling waren gestolen.

Alle teruggevonden vogels zijn herenigd met hun verzorger. De vogels zijn door de politie in beslag genomen, maar voor bewaring overgedragen aan de instelling.

De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie vervolgt het onderzoek naar de gestolen vogels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie