Minioren DWK met trainer Sebastiaan Kuijper in afwachting op de te zwemmen afstand
Minioren DWK met trainer Sebastiaan Kuijper in afwachting op de te zwemmen afstand Susanne Schuur

11steden zwemkoorts bij minioren DWK

26 juni 2019 om 04:24 Sport/sport Deel je nieuws

Eind April was er het idee ontstaan bij enthousiaste moeders om de kinderen mee te laten zwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn 11stedenzwemtocht. Ook was dit een mooie gelegenheid om hun trainer Sebastiaan Kuijper  te steunen die alle nachten naast Maarten op de boot zat.

Een unieke belevenis voor de 11 kinderen, mee zwemmers en meegereisde supporters. Nadat de inschrijvingen waren gedaan is er gelijk begonnen met geld inzamelen voor het goede doel namelijk de 11 projecten die allemaal te maken hebben met kankeronderzoek.

De kinderen zijn allemaal superdruk geweest met spaarpotjes neerzetten bij winkels, paprikaplantjes verkopen, op een kleedjesmarkt staan, er is een broodje verkocht voor het goede doel allemaal hadden ze dat zelfde doel voor ogen, zoveel mogelijk geld ophalen! En dat is gelukt met elkaar hebben ze €9915,00 opgehaald! Wat een kanjers!

Met de datum, 22 juni in het vooruitzicht besloten de trainers dat er ook geoefend moest worden in recreatiegebied Zeumeren. Het is toch heel wat anders om te zwemmen in donker water en met een wetsuit aan is ook wel even wennen. Onder begeleiding van trainster Iris zijn er twee avonden gezwommen. 20 juni is er nog een extra training ingepland, omdat TV Gelderland op bezoek kwam.

Na een interview weer snel het water in, om te zwemmen want ze worden gefilmd, de volgende dag zien ze zichzelf terug in het nieuws. En op de radio!

Zaterdag de 22ste was een bijzondere dag, al vroeg was iedereen uit de veren want Stavoren is toch een eindje rijden. Maar om 9.00 hadden we een prachtige plek aan het water en waren de DWK kleuren goed te zien!

Om 11.00 sprongen de kinderen het water in, aangemoedigd door Sebastiaan die de slaap niet kon vatten en toch even wou kijken in Stavoren. Wat een leuke verrassing voor ze!

Met wetsuit en boei zwommen de kinderen hun 500m, aangemoedigd door heel veel publiek langs de kant. Bij de finish kregen ze als aandenken een mooi shirt en een speldje.

Om half 2 kwam Maarten langs gezwommen. Hard aanmoedigend zwaaiend en klappend hebben ze hem iets wonderlijks zien doen. De rest van de dag werd er gelachen en ‘s avonds zaten ze allemaal voor de tv, RTL nieuws, de Telegraaf, TV Gelderland en ook het Jeugdjournaal overal waren ze te zien.

Natuurlijk kan er nog steeds gedoneerd worden

https://www.11stedenzwemtocht.nl/team/#team/view/58448725-b9f9-4953-8e46-da3f457f310b

Het was een mooie bijzondere dag die de kinderen nooit meer vergeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie