Deelnemers en organisatie
Deelnemers en organisatie M. de Greef

Landelijke aftrap Manege Kampioenschappen Manege & Ruiterbond 2019 bij Manege de Mallejan

20 mei 2019 om 22:13 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 18 mei werd de 1ste van 5 Landelijke Halve Finales gehouden bij Manege de Mallejan in Achterveld. Zondag werd een wedstrijd in Harderwijk en Schoorl verreden en komend weekend, 26 mei en 3 juni worden de andere 4 Halve Finales in het land verreden.

Er wordt gestart in 5 categorieën en de beste 2 ruiters uit elke categorie krijgen een ticket voor de finale op 16 juni bij Ruitersportcentrum Zwolle.

30 Manege ruiters namen deel en moesten 2 proeven rijden op 2, voor hen,  totaal onbekende pony’s of paarden. De proef werd beoordeeld door 2 aparte juryleden, deze letten vooral op houding, balans, beenligging, handhouding, beenligging  en teugelhulpen van de ruiter.

De deelnemende bedrijven in Achterveld waren: Ruitersportcentrum (RSC) Harderwijk, Hoeve Versteeg uit Leerdam en Stal Mansour uit Arnhem. Zij werden warm ontvangen door de eigenaren en alle 24 vrijwilligers van Manege de Mallejan.

De 60 starts werden verdeeld over 23 paarden welke allemaal tiptop verzorgd verschenen in de ring. gewassen benen, manen en staart keurig ingevlochten.

De ruiters hebben deze dag ervaren als een verwendag, ze mochten zich even net een topruiter voelen met groom,  een heel team dat achter je staat en rijden in een rijbaan versierd met hekjes, bloemen en vlaggen! Complimenten van de deelnemers richting de organisatie, super fijne paarden, een ontzettend mooi bedrijf  en een ontspannen vriendelijke sfeer!

Stal Mansour mocht de beker in ontvangst nemen van de “Best Presterende Manege” van de dag.

Zondag de 19e mei namen 10 ruiters  van Manege de Mallejan deel bij R.S.C. Harderwijk. 3 Ruiters (uit Amersfoort) plaatste zich voor de Finale, t.w. In  Niveau 3 behaalde Fleur Konijn een 2e plaats, haar zus Sanne werd eveneens 2e bij de Volwassen en Renee Tijmensen behaalde een 1e plaats in Niveau 4, tevens het hoogste niveau. Dana van ’t Klooster uit Achterveld wist zich hier als reserve ruiter te plaatsen.

Aanstaande zondagmiddag 14.30 – 18.30 vind een 2e Halve Finale plaats bij Manege de Mallejan, deze zou georganiseerd worden door een collega bedrijf in Dordrecht, echter mogen de paarden daar door een vervelende huidinfectie enkele weken geen zadel dragen, een echte strop voor dit bedrijf. Tijdens de finale starten 10 ruiters in elke categorie