Debbie Leeftink tweevoudig Europees Kampioen modern-jazzdans

7 mei 2019 om 18:10 Sport/sport Deel je nieuws

De Barneveldse Debbie Leeftink is afgelopen weekend tweevoudig Europees Kampioen modern-jazzdans geworden. De eerste gouden medaille behaalde zij met haar jazz-team Be.You.Nique en de tweede gouden medaille met haar duodans samen met haar teamgenoot Lotte Witteveen uit Emmeloord.

 

Deze Europese kampioenschappen voor modern-jazz werden dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden in Veldhoven. De afgelopen maanden hebben diverse voorrondes plaatsgevonden waarbij Debbie en Lotte met zowel hun duodans als met hun team Be.You.Nique uit Zwolle in de prijzen vielen en zij zich daardoor kwalificeerden voor deze kampioenschappen.

 

In de ochtend traden ze met het team Be.You.Nique aan voor de 5-koppige internationale jury. Hun optreden werd  door de jury beloond met lovende woorden over hun krachtige compositie en sterke dansers.

In de middag kwamen Debbie en Lotte samen in actie en zetten twee zeer mooie dansen neer. De jury complimenteerde hen met hun mooie techniek, synchroniteit en supersterk partnerwerk. ‘Very strong duo, beautiful choreo, really explode in the climax, full of energy’, aldus de juryleden.

Aan het eind van de dag volgde de prijsuitreiking en mochten Debbie en Lotte zowel met hun team als ook als duo de felbegeerde gouden medaille in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat na een seizoen hard trainen!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie