ijzertijdboerderij
ijzertijdboerderij Don Wijns

Leven als in de ijzertijd

5 oktober 2021 om 22:23 Lokaal Deel je nieuws

WEKEROM/LUNTEREN – Benieuwd hoe men vroeger in de ijzertijd leefde? Kom het op zaterdag 16 oktober ervaren bij de ijzertijdboerderij in Wekerom. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan in samenwerking met gemeente Ede, PRAE, AWN en Museum Lunteren een dag met diverse ijzertijdactiviteiten voor jong en oud. 

Ervaar zelf hoe het werken en leven er in de ijzertijd aan toe ging. Kom ook weven of sieraden maken, bekijk de ijzertijdboerderij en een computer-reconstructie van een ijzertijderf. Waan je een echte archeoloog door scherven aan elkaar te plakken, wandel mee met de boswachter of bezoek het mammoetjong in Museum Lunteren en leer daar meer over het leven van vroeger. 

Datum: zaterdag 16 oktober 2021. Tijd: 10:30 - 16:30 uur. Deelname: gratis. Locatie: de IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom/Lunteren. Tevens fietsknooppunt 76. 

Routebeschrijving: 
vanaf de N304 van Ede naar Wekerom of vice versa. Neem de Wekeromseweg die aan de kant van Wekerom de Edeseweg wordt genoemd. Vóór, cq. na het dorp Wekerom links, cq. rechtsaf de Vijfsprongweg in. De parkeerplaats is na 2,5 km links. Vanuit de A30/ centrum Lunteren via de Dorpsstraat en Meulunterseweg. Na de spoorwegovergang de derde weg rechts (Vijfsprongweg), volg het bordje ‘Celtic fields’.

Meer informatie: www.glk.nl/activiteiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie