Miniorenselectie seizoen 2021-2022
Miniorenselectie seizoen 2021-2022 Yvonne Baars

DWK Minioren zwemmen eerste wedstrijd van het seizoen

26 september 2021 om 09:51 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag heeft de miniorenselectie van DWK deelgenomen aan de eerste voorronde van de Minioren Club Meet. Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en werd gezwommen in het vertrouwde zwembad van de Veluwehal.

In het seizoen 2019-2020 werd voor het laatst een Minioren Club Meet gezwommen. Voor veel zwemmers was het daardoor voor het eerst dat zij deelnamen aan deze wedstrijdvorm; een teamwedstrijd met veel estafettes, waarbij de gezwommen tijden bij elkaar opgeteld worden. Zo wordt er een teamresultaat gevormd dat in een ranglijst vergeleken wordt met de resultaten van alle deelnemende teams in Nederland.

DWK doet met twee teams mee aan de Minioren Club Meet.  In de eerste voorronde mochten deze twee teams, 22 zwemmers in totaal, het tegen elkaar opnemen. In een volgende voorronde hopen we ook andere teams aan te treffen in het zwembad.

Bij de jongens minioren 6 en jonger was Sven Potappel goed op dreef. Hij wist alle drie zijn races te winnen. Vooral zijn 100m vrije slag was erg sterk in een PR van 1:16,64. Bij de meisjes minioren 5 en jonger was het Mare de Vogt die de 100m schoolslag won en Yvonne de Graaf won de 50m vrije slag en de 100m rugslag.

In de leeftijdscategorie minioren 4 en jonger zwommen de jongens de 50m schoolslag en de 50m vrije slag. Stef van der Wal won beide afstanden. De zes zwemmers van DWK verbeterden allemaal op de 50m schoolslag hun PR. Bij de meisjes in deze leeftijdscategorie was het Anouk van de Steeg die de punten voor DWK bij elkaar zwom.

De grootste verbetering van het persoonlijk record bij de meisjes kwam op naam van Linn Frunt, zij heeft op de 100m schoolslag haar PR met 12,40 seconden verbeterd. Bij de jongens heeft Maurits Nagelvoort de grootste vooruitgang geboekt. Zijn PR op de 50 schoolslag heeft hij met 7,28 seconden verbeterd.

Het teamresultaat van DWK is bekend, nu is het afwachten hoe dit zich verhoudt tot de resultaten van de andere verenigingen. Maar met 31 persoonlijke records kunnen de zwemmers en de coaches met plezier terugkijken op deze eerste wedstrijd.

Een uitgebreider wedstrijdverslag staat op de website van DWK: www.dewaterkip.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie