Bijzondere nieuwe Orgel CD van Evert van de Veen

7 september 2021 om 19:22 Lokaal Deel je nieuws

Organist Evert van de Veen heeft een nieuwe Orgel CD opgenomen in de Martinikerk te Bolsward.  Op deze CD met  eigen koraalbewerkingen heeft hij zich laten inspireren door beroemde componisten. Daarom luidt de  titel van deze CD:  “Eigen koraalbewerkingen met een knipoog naar….”.
Ter nagedachtenis aan zijn vader, die in januari j.l. overleed begon hij met het componeren van een koraal met 6 variaties over de melodie van psalm 116, waarbij hij werd geïnspireerd door muziek van met name Johann Sebastian Bach. Hieruit ontstond het idee om meer bewerkingen aan het papier toe te vertrouwen in de stijl van andere componisten.  Al deze bewerkingen op de nieuwe CD  zijn inmiddels ook als bladmuziek in druk verschenen. 
De CD omvat 6 Psalmbewerkingen en 7 liedbewerkingen in de stijl van componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Franck, Reger en Guilmant.
Bijzonder is dat Evert ook 4 bewerkingen heeft opgedragen aan zijn moeder, broer, zus en echtgenote. 

Recensist Maarten Seybel verwoord de CD als volgt: “Evert van de Veen is een gedegen en gedreven vakman. Dat komt duidelijk tot uitdrukking in zijn nieuwste CD. Evert van de Veen heeft opnieuw een zeer verantwoorde en luisterrijke CD gemaakt”.

De CD is te koop via www.evertvandeveen.nl of tel. nr. 06-27441103
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie