Choral Evensong in Dorpskerk Woudenberg op 11 september

2 september 2021 om 10:19 Lokaal Deel je nieuws

Ter afsluiting van de serie Zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg wordt op zaterdag 11 september (Nationale Orgeldag en Open Monumentendag) een Choral Evensong gehouden. Medewerking wordt verleend door een, speciaal daartoe samengesteld, Vocaal Ensemble. De organist is Arjan Veen en ds. A.D.J. Wessels is de voorganger tijdens deze bijzondere dienst. De Choral Evensong begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang gelegenheid om een gift te geven zodat deze concerten mogelijk blijven. Tijdens deze dienst worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Het dagelijks zingen van de ‘Evensong’ behoort tot de vaste taken van ieder Engels koor, verbonden aan kerk, kathedraal of college. De liturgie van de ‘Choral Evensong’ is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar Psalmen, haar twee schriftlezingen (‘Lessons’), gevolgd door de ‘Canticles’, bestaande uit het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (de lofzang van Simeon).

In de evensong van zaterdag 11 september wordt psalm 148 als chant (reciterend) gezongen. De Canticles zijn van Dyson, een Anthem van Tallis en als hymn zal onder andere het prachtige ‘Praise my soul the King of heaven’ klinken. Ieder is van harte welkom om dit bijzondere gebeuren mee te maken en te ervaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie