Rien Donkersloot
Rien Donkersloot Koos van Noppen

Orgelconcert Rien Donkersloot in Oude Kerk Barneveld

2 augustus 2021 om 21:03 Lokaal Deel je nieuws

Organist Rien Donkersloot geeft donderdagavond 5 augustus om 20.00 uur het derde concert van de orgelzomerserie van de Oude Kerk aan het Torenplein in Barneveld. Hij laat het prachtige Paradijsorgel horen met muziek uit de barok en romantiek.

Rien Donkersloot, hoofdorganist van de Joriskerk in Amersfoort, begint de avond met het Preludium in F van Georg Böhm. Vervolgens speelt hij twee werken van Dietrich Buxtehude. Hierna volgt een bewerking van Bach over het bekende lied Vater unser im Himmelreich.
Theme with variations is het volgende stuk op het programma. Het is een arrangement van een pianoconcert van Mozart door Lennart Moree. Wat volgt is weer een arrangement; ditmaal van een pianowerk werk van Felix Mendelssohn: Preludium und Fuge in f moll. Donkersloot sluit af met een improvisatie.

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af. Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af. Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 7 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren is niet nodig.
Locatie: Torenplein 1, Barneveld. Meer informatie over het programma: stichtingconcertenoudekerkbarneveld.nl/concertagenda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie