Rien Donkersloot
Rien Donkersloot Rien Donkersloot

Orgelconcert Rien Donkersloot in Voorthuizen

19 juli 2021 om 10:40 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 24 juli a.s. zal de organist  Rien Donkersloot een orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat  te Voorthuizen.  Het concert begint om 19.30 uur.   De entreeprijs bedraagt € 7,00 (Kinderen tot 15 jaar gratis)          Graag gepast of contactloos betalen.

De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamer in de kerk.

Het heeft de voorkeur om zich van te voren aanmelden via: orgelcommissie@gk-voorthuizen.nl of via 06-27441103 of 06-83718167.  Voor meer informatie : www.orgelconcertenvoorthuizen.nl
Aanmelden bij de kerk, voorafgaand aan het concert, is mogelijk, tenzij  het aantal beschikbare plaatsen i.v.m. de anderhalve meter regeling is volgeboekt. Een negatief testbewijs is niet nodig.

Rien Donkersloot

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij
Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af.
Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen.
Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af.

Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk.

Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie. Van zijn spel verschenen 10 cd’s die zeer lovend werden ontvangen. Voor meer info zie: www.riendonkersloot.nlJ
Rien Donkersloot  heeft voor zijn concert in Voorthuizen een prachtig programma samengesteld met werken van  o.a. Bijster (Psalm 68) , Bach (o.a. Toccata in F Dur) en Reger Een bijzonder programmapunt is een arrangement van een pianoconcerto van Mozart.
Rien Donkersloot zal ook een improvisatie ten gehore brengen.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie