De 7 jubilaressen van Euterpe
De 7 jubilaressen van Euterpe Jan Keizerwaard

Euterpe huldigt jubilarisen in coronatijd

3 maart 2021 om 09:26 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het jaar 2020 zou een jubileumjaar voor mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen zijn met allerlei plannen om het 55-jarig jubileum te vieren, maar helaas liep het door Corona allemaal anders.

In maart gingen we in een lockdown en lagen alle verenigingsactiviteiten stil.

Toch kwam iedere week de Euterpe nieuwsbrief, die Harry Krikke al sinds 2014 schrijft.

Zo bleven de leden met elkaar in contact en werden Lief en Leed en alle nieuwtjes met elkaar gedeeld.

In september hadden we weer goede moed dat we weer zouden kunnen gaan zingen.

In augustus kwamen we in kleine groepen bij elkaar in de Ichthuskerk, om bij te praten op afstand met de bekende mondkapjes en gaf de dirigent een kort orgelconcert. 

In september is er zelfs nog een avond in een groep van 30 man kriskras verspreid door de Gereformeerd Kerk van Voorthuizen gezongen/gerepeteerd , maar daarna was het weer uit met de pret.

Dirigent Gerwin van der Plaats heeft alle liederen van het lopend repertoire per stemgroep ingezongen en zo kunnen de leden thuis via de computer meezingen en oefenen om de stem in conditie te houden.

Johan Niesing, coördinator optredens, is steeds bezig concerten te plannen voor over een (half)jaar en dan moet hij andere weer annuleren, omdat ze nu nog niet door kunnen gaan door de Corona.

Begin van het jaar is altijd de Algemene Ledenvergadering met het wisselen van bestuursleden, het jaarverslag, de plannen voor het nieuwe jaar en natuurlijk de jubilarissen.

Er is volgens de statuten geprobeerd alles door te laten gaan en zo zijn de stukken digitaal naar de leden gestuurd en is er digitaal gestemd.

Ook zijn de jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet, zie bijgaande foto’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie