Bij het ophalen van de kratten tijdens de challenge 40-dagen Eten uit de Streek zijn producenten en consumenten met elkaar in gesprek.
Bij het ophalen van de kratten tijdens de challenge 40-dagen Eten uit de Streek zijn producenten en consumenten met elkaar in gesprek. Marlies Knol

Stichting Eerlijk eten uit de Streek officieel van start.

3 december 2020 om 18:21 Lokaal Deel je nieuws

Eerlijk eten uit de Streek i/o heeft van 3 oktober tot en met 12 november 2020 voor de eerste keer met de 40-dagen eten uit de streek challenge georganiseerd. 55 gezinnen hebben 40 dagen genoten van dagelijkse maaltijden met producten uit de Foodvalley.

Het initiatief Eerlijk Eten uit de Streek is nu officieel van start gegaan door het oprichten van Stichting Eerlijk Eten uit de Streek.

De bestuursleden van de stichting zijn: 

Voorzitter: Marlies Knol (consument)

Secretaris: Marcel Wijnen (Rabobank Gelderse Vallei)

Penningmeester: Poppe Braam (DID-IT) 

Het doel van Stichting Eerlijk Eten uit de Streek is dat consumenten en producenten samen werken aan een duurzaam voedselsysteem, waarbij een groot deel van de dagelijkse voeding uit de streek komt. Door nauw contact tussen producent en consument willen we de gezamenlijke doelen van de productie en consumptie van duurzaam voedsel in de regio bereiken. 

De eerste activiteiten van de Stichting is realisatie van de website en de mogelijkheid voor consumenten om met de Kerst een compleet 3-6 gangen menu samen te stellen met producen uit de streek.  Consumenten kunnen kiezen uit diverse gerechten om hun eigen menu samenstellen. Bestellen kan en tot en met 15 december 2020 bestellen op de gloednieuwe website www.eerlijketenuitdestreek.nl
De afhaal- en bezorgdata zijn 23 en 24 december 2020. De afhaallocatie is bij EcoFields in Wekerom. 

Gelijktijdig werkt de stichting aan een goed bedrijfsmodel en de vorm van de wekelijkse levering van producten uit de streek en een nieuwe 40-dagen challenge in het voorjaar van 2021. 

Voor meer informatie: info@eerlijketenuitdestreek.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie