Persoonlijke records en medailles voor minioren DWK

11 oktober 2020 om 12:12 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 10 oktober hebben 22 minioren van De WaterKip deelgenomen aan het eerste deel van de jeugdwedstrijden in Wageningen. Een leuke goedgeorganiseerde wedstrijd waarbij bijna alle zwemmers op 1 of 2 afstanden hun persoonlijke record verbeterden.

De oudste minioren mochten de 200m vrije slag zwemmen. Op Ruben Baars na, had niemand dat ooit eerder gedaan, dus daar startte de regen van PR's. Bij de meisjes minioren 5 heeft Elin Baars de eerste plaats behaald en Tessa van Beek de tweede plaats. Bij de jongens minioren 5 was het Sven Potappel die het zilver mee naar huis nam en Nordin Vermeer het brons. Bij de jongens minioren 6 mocht Ruben Baars het goud in ontvangst nemen.

In de leeftijdsgroep minioren 5 stond ook de 100m vrij op het programma. Sandro van Beek, Tygo van de Wal en Jorne Pol verbeterden alledrie hun snelste tijd. Sandro werd hiermee eerste op dit onderdeel. Bij de meisjes minioren 5 kwam de verrassing van Joëlle Goodijk, zij werd eerste in een mooi PR. Zisanne Top won de zilveren medaille.

Bij de minioren 4 mocht een grote groep meisjes van DWK starten op de 50m rugslag: Yvonne de Graaf, Indy Frunt, Linn Frunt, Gerlin van de Krol, Colinda Top en Willemijn Vonk. Yvonne en Indy behaalden hierbij een podiumplaats, zij weren respectievelijk eerste en derde.

Bij de jongens minioren 5 deed Sil van Dijk mee aan de 50m rugslag. Sneller dan ooit zwom hij, wat beloond werd met een zilveren medaille.

Mare de Vogt heeft de dubbele afstand afgelegd. In een PR zwom zij bij de meisjes minioren 4 naar de tweede plaats.

Naast de rugslag zwommen alle meisjes minioren 4 de 100m schoolslag. Mare werd hierbij tweede en Gerlin behaalde de derde plaats. PR's waren er voor Willemijn, Indy en Linn.

Ook de jongens en meisjes van minioren 5 en 6 hebben de 100m rugslag gezwommen. Bij de jongens minioren 5 heeft Nordin een tweede plaats veroverd. Bij de meisjes minioren 5 waren het wederom Elin (eerste) en Tessa (derde) die een medaille in ontvangst mochten nemen. Ruben Baars was in vorm; in een PR zwom hij naar de eerste plaats op de 100m rug.

De grootste tijdsverbetering heeft Ruben van Maanen neergezet. Op de 200m vrije slag verbeterde hij zijn PR met maar liefst 30 seconden.  Bij de meisjes heeft Yvonne de Graaf een flinke hap van haar PR op de 50m rug genomen, een verbetering van 13 seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met een estafette van 4x50m vrije slag, waaraan DWK met 4 teams meedeed. Een leuke afsluiting van een geslaagde wedstrijd.