Het opgehaalde bedrag voor St. NF
Het opgehaalde bedrag voor St. NF LCNL

Ladies' Circle overhandigt cheque van €260.524 aan St. Neurofibromatose

30 september 2020 om 22:14 lokaal Deel je nieuws

Op 29 september jl. mocht Ladies´ Circle Nederland een bijzondere cheque van 260.524 euro digitaal uitreiken aan Stichting Neurofibromatose. Zo’n 1.000 Ladies afkomstig uit 72 Circles in Nederland hadden de afgelopen twee jaar één gemeenschappelijk doel: Neurofibromatose verslaan onder het motto ´Let´s beat NF´. 

Landelijk service doel
Om de twee jaar wordt er een nieuw landelijk doel gekozen voor het nationale service project van Ladies’ Circle Nederland. ‘In de periode 2018 – 2020 was dat doel Stichting Neurofibromatose.’ vertelt Marleen Kaarsemaker van Ladies’ Circle Barneveld. Diverse Circles uit het land hebben op verschillende manieren geld ingezameld zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte. Ladies’ Circle Barneveld heeft zich ook ingezet door het organiseren van diverse activiteiten waaronder bijvoorbeeld de verkoop van luxe chocoladeletters. 

Neurofibromatose
Neurofibromatose is een huid- en zenuwziekte, die meer dan 30 verschillende verschijningsvormen kent en nog niet te genezen is. 

Nationale Service Raad
Het doel Stichting Neurofibromatose werd in 2018 aangedragen door Ladies’ Circle 02 Wassenaar. Liesbeth Vrolijk, Marike Minkema, Annemieke de Ruiter en Machteld Verboom zijn afkomstig uit deze Circle en hebben de afgelopen 2 jaar samen de Nationale Service Raad gevormd. Zij hebben de andere Circles uit het land ondersteund en geënthousiasmeerd om zich ook in te zetten voor deze stichting en hier werd massaal gehoor aangegeven. vertelt: ‘Vele Circles hebben geld opgehaald met de verkoopacties van bijvoorbeeld wijn of chocolade, maar ook zijn er grotere evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een bingo of een pubquiz. Dat alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat er nu een fantastische cheque van 260.524 euro overhandigd kon worden. Naast deze financiële bijdrage heeft Ladies´ Circle ook bijgedragen aan de stijgende naamsbekendheid van deze stichting.

Tijdens de algemene ledenvergadering van dit jaar is gekozen om Stichting Metakids als nieuw landelijk servicedoel aan te wijzen voor de periode 2020 – 2022 en zullen alle Circles zich hier de komende twee jaar voor inzetten.

Ladies’ Circle is een serviceclub, een vereniging voor actieve en maatschappelijk betrokken vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich in voor diverse landelijke en regionale doelen.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie