Orgelzomerserie gaat online

4 augustus 2020 om 20:14 Activiteiten Deel je nieuws

De orgelzomerserie van de Oude Kerk van Barneveld vindt dit jaar plaats via een live stream. Het eerste concert vindt plaats op donderdagavond 13 augustus. Het orgel wordt dan bespeeld door Jan Jansen. Het concert is te beluisteren via een link op www.intermezzobarneveld.nl en begint om 20.00 uur.

Jan Jansen is een veelzijdig musicus die niet alleen orgel studeerde, maar ook klavecimbel en piano. Aan het Utrechts conservatorium studeerde hij orgel bij Cor Kee. Daarnaast behaalde hij de Prix d’Excellence voor orgel en won hij de Koraalprijs bij het Nationaal Orgelimprovisatieconcours. Van 1987 tot 2011 was hij organist van de Domkerk in Utrecht waar hij samen met de Domcantorij de Zaterdagmiddagmuziek verzorgde.

Het programma bevat volop virtuositeit. Neem bijvoorbeeld de sprankelende en virtuoze toccata van Buxtehude waar Jansen het concert mee opent. Of de prachtige sonate III van Mendelssohn over het koraal Aus tiefer Not, met het stralende openingsdeel en de virtuoze fuga. Verstilling is er ook in een aantal schitterende koraalbewerkingen van Bach en Brahms. En in de Ciacona in d van Pachelbel is het orgel in al zijn facetten te horen. Kortom, een uiterst gevarieerd concert dat de moeite van het luisteren zeker waard is en waarbij het Paradijsorgel volledig tot zijn recht komt.

De orgelzomerserie wordt ondersteund met subsidie van het gemeentelijk Maatschappelijk Cultuurfonds Barneveld. Een vrijwillige bijdrage in de overige kosten van het concert is mogelijk. Informatie hierover verschijnt in beeld tijdens het bekijken van het concert.

Het volledige concertprogramma is te lezen op de website www.intermezzobarneveld.nl De rechtstreekse link naar het concert is https://youtu.be/9x0dLter5CU.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie