Belevingscentrum Missie & Media in Barneveld geopend

10 juli 2020 om 15:42 Recreatie Deel je nieuws

Mensen die op een interactieve manier van dichtbij willen kennismaken met de wereld van zending kunnen daarvoor met ingang van 10 juli terecht in Missie & Media. Dit belevingscentrum in Barneveld is een initiatief van zendingsorganisatie TWR en opende donderdag 9 juli officieel zijn deuren. Directeur Hubrecht Smits heeft het project in de afgelopen periode stukje bij beetje zien groeien: "Ik ben geraakt door het resultaat. Het is heel bijzonder als je mensen via audiovisuele middelen hoort getuigen van het wonder van God in hun leven."

In zijn toespraak had Hubrecht Smits het over 'door gesloten deuren', het thema van de openingsbijeenkomst. "Gesloten deuren, waardoor toch de boodschap van TWR weerklinkt. Gesloten deuren, die opengaan wanneer zo meteen burgemeester Asje van Dijk met enkele jongeren de openingshandeling verricht", aldus de TWR-directeur, die vervolgens terugblikte hoe bij de totstandkoming van Missie & Media tal van deuren opengingen.

"Het idee was om een andere focus te hebben op onze achterban. Bijdragen aan een zendingsorganisatie als TWR is lang niet vanzelfsprekend. Je moet mensen bewust maken van de problematiek op een manier dat ze er zelf onderdeel van worden. Dat ze het zelf gaan beleven. Dat kan een ervaring geven die mensen niet meer loslaat. Mensen willen dan ook gaan handelen. Ze gaan bidden, luisteren, helpen, geven. Dat was de gedachte. Het gevolg is dat het een heel authentiek centrum is geworden. Dit is echt, zoals wij het werk ervaren.”

De Barneveldse burgemeester Asje van Dijk was de eerste die opdracht mocht geven tot het openen van de toegangsdeuren tot Missie & Media. Hij was onder de indruk hoe in Missie & Media zichtbaar een idee tot wasdom is gekomen.

De burgemeester is er trots op dat Barneveld gastheer van Missie & Media mag zijn. "Wat zal het mooi zijn wanneer al die gasten die Barneveld jaarlijks bezoeken ook dit belevingscentrum bezoeken en van dichtbij worden bereikt met uw boodschap en u vervolgens gaan steunen bij het brengen van die boodschap ver weg. Ik hoop dat er velen zullen komen, dat zij nieuwsgierig worden en zullen zeggen: 'Ik wil er meer van weten'."

Meer info over belevingscentrum Missie & Media is te vinden op www.twr.nl/missie-media. Via die site kunnen ook de toegangstickets worden gereserveerd.

Burgemeester Asje van Dijk verzorgde samen met twee jongeren de opening van belevingscentrum Missie & Media.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie