Projectgroep brainstormt
Projectgroep brainstormt Media Hub van CHE

ICT Campus met Digital Days op tweede plek in categorie Opleiding en Training van Computable Awards 2020

7 december 2020 om 16:43 Onderwijs Deel je nieuws

ICT Campus heeft met het tech?talent-evenement Digital Days een tweede plek behaald van de Computable Awards 2020. Op 24 november maakte vakblad Computable alle winnaars bekend tijdens een live-uitzending. De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen die jaarlijks worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden.

De Regio Foodvalley staat voor een uitdaging. Jong talent behouden die kiezen voor een opleiding en een baan in de ICT, want er is behoefte aan creatieve en toekomstbestendige professionals. Om dit te realiseren is door ICT Campus, de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley met haar partners Digital Days in het leven geroepen. Het doel van dit jaarlijkse event is om jongeren (zowel vo-studenten en mbo’ers?en hbo‘ers) te enthousiasmeren voor ICT én te behouden voor de regio door aan de slag te gaan met opdrachten uit de praktijk.

Proeftuin met praktijkopdrachten
Op 14 en 15 februari dit jaar vond de vierde editie plaats van het tech talent-evenement in de Basiliek in Veenendaal. Ruim vierhonderd scholieren en studenten gingen aan de slag met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken voor de regio. Dit deden zij met de Tech Day, waarbij experts masterclasses gaven aan vo-studenten en zij in teams een oplossing bedachten voor de Regio Deal. Scholieren van mbo-opleidingen en hbo-leerlingen gingen met de Hackathon een concreet uitwerken tot een prototype.

Riante tweede plaats
In de categorie Opleiding & Training waren 33 projecten aangemeld. Na een selectie door Computable-experts werden 10 project genomineerd, waaronder ICT Campus met Digital Days. ICT Campus eindigde op een riante tweede plaats in de finale met slechts 0,3% verschil van de nummer één, startup CodeSkillz. 

‘De tweede plaats met het evenement Digital Days om jongeren enthousiast te maken voor ICT is een fantastische uitkomst, waar we meer dan trots op zijn’- projectleider Rineke Sloetjes

Publieksfavoriet 
Doordat Computable met zowel jurybeoordeling als publieksstemming werkt, konden ze ook een aantal eervolle vermeldingen doen. ?ICT Campus was met 20,36% ook de publieksfavoriet. Een hele mooi kers op de taart.

In 2021 zijn de Digital Days weer, binnenkort volgt meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie