twee kinderen met waterflessen
twee kinderen met waterflessen Cate Turton / Department for International Development

‘Samen goed voor elkaar’ Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood

21 september 2020 om 16:03 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Water voor meer weerbaarheid in Ethiopië

De vrijwilligers van Sam’s kledingactie steunen noodhulpprojecten van Cordaid met het inzamelen van kleding. Dankzij hun meest recente actie kan Cordaid duizenden Ethiopiërs helpen die het slachtoffer zijn van droogte en conflict.

Een steeds droger klimaat

In de huidige droogte is er al een tekort aan water ontstaan voor de families, laat staan voor hun koeien en kamelen. Als het vee sterft zijn er geen inkomsten. En geen inkomsten in een droog land met gewelddadige conflicten, betekent honger, ondervoeding, ziekte en sterfte.

Actiedag in Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek en Barneveld

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op maandag 5 oktober a.s. kunt u in Garderen uw herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij mevrouw Hendriksen-Slijkhuis aan de Oud Millingenseweg 55. In Kootwijk kan dit bij mevrouw van Middendorp-Bouwens aan de Nieuw Millingenseweg 4. In Kootwijkerbroek kunt u terecht bij mevrouw van den Brink- van den Brandt aan de Topperweg 52 en in Barneveld neemt mevrouw van den Hoorn aan de Oostlaan 5 uw goederen graag in ontvangst.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie