Collecte Prinses Beatrix Spierfonds 2020

27 augustus 2020 om 21:04 Activiteiten Deel je nieuws

Duizenden vrijwilligers in actie tegen spierziekten. Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds gaat 6 september van start

Van 6 tot en met 12 september vindt de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Vrijwilligers door heel het land vragen die week een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het coronavirus houdt ons dit jaar allemaal in z’n greep. Mensen met een spierziekte leven nog altijd in angst om besmet te raken. Dit virus is voor hen levensgevaarlijk. Het bewijst hoe hard wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is. Het Spierfonds zet zich in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar leunt het Spierfonds nog meer op de collecte, omdat veel evenementen en sponsoracties niet door zijn gegaan vanwege coronamaatregelen. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers.

Ook Jenny collecteert dit jaar weer samen met haar 12-jarige dochter Isa. Jenny vertelt: “Toen onze dochter Isa de spierziekte SMA bleek te hebben, was voor ons de stap om te gaan collecteren heel logisch. Het voelt als een kleine moeite en we zijn elke keer weer superblij als mensen wat geven. Ik kan me voorstellen dat zowel collectanten als gevers het misschien spannend vinden. Maar het Spierfonds is echt afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en donaties. Dus we moeten er gewoon een enorm succes van maken!”

Vele Barneveldse collectanten stonden klaar, om ook dit jaar met een collectebus bij u aan de deur te komen. Alleen… het corona-virus deed en doet ons twijfelen over het collecteren met de bus in onze woonplaats. Het kan en het mag, volgens de juiste richtlijnen. Velen van onze collectanten zijn echter terughoudend, omdat ze zelf van dichtbij met de ziekte te maken hebben (gehad). Of ze werken in de zorg of het onderwijs, of ze behoren op een andere manier tot een kwetsbare doelgroep.

Daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar te werken met de donatieflyer van het Spierfonds die de collectant bij u in uw brievenbus zal doen. Op deze flyer staat een iDEAL QR-code waarmee u eenvoudig uw donatie kan overmaken. Het bedrag van de QR-code is natuurlijk naar eigen inzicht aan te passen.

We hopen dat u even de tijd neemt om een gift over te maken en onze strijd tegen spierziekten te steunen! Dat kan via de flyers, de website van het fonds www.spierfonds.nl of door uw gift over te maken naar ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds. Of doneer via onderstaande iDEAL QR-code meteen in onze online collectebus van Barneveld!

Wij hopen op uw begrip en bedanken u nu al voor de moeite!

Met vriendelijke groet,

alle collectanten vanuit Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie