Alpha op rooms katholieke basis

18 september 2019 om 22:43 Religie Deel je nieuws

Uniek voor Barneveld en uniek voor de omgeving. Alpha is een algemeen begrip op de Veluwe. Veel protestantse en evangelische kerken organiseren een Alpha-cursus voor jong en oud. Nieuw in deze is dat de rooms katholieke St. Catharinakerk Barneveld/Voorthuizen een rooms katholieke versie van Alpha gaat aanbieden. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Wie is Jezus?, Wat geloven wij? De Bijbel. Wie is God? Wie is de Heilige Geest? Dit zijn dezelfde onderwerpen als bij de christelijke versie van Alpha, alleen zullen ze uitgelegd worden vanuit een rooms katholieke traditie.

Alpha is een mogelijkheid om iets te weten te komen over het katholieke geloof, om nieuwe mensen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan over geloven, om je te verdiepen.

Iedere bijeenkomst van Alpha zal beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding die verzorgt gaat worden door mensen van het pastorale team St. Lucas, van Alpha Nederland, door priesters als Juan van Eijk en Mauricio Meneses en naar alle waarschijnlijkheid door de aartsbisschop of de hulpbischop van het bisdom Utrecht. Een zeer gevarieerde groep inleiders dus. Na de inleiding zal er in kleine groepen worden doorgepraat over het onderwerp van de inleiding.

De eerste bijeenkomst, tevens de informatieavond van Alpha, is op donderdag 26 september in de pastorie aan de Langstraat 38 in Barneveld. Deze avond is bedoeld om mensen iets te laten ervaren van wat de Alpha-bijeenkomsten in zullen gaan houden. We beginnen om 18.00 uur, met een maaltijd en sluiten de avond om 21.00 uur gezamenlijk af. Het volgen van Alpha is gratis. Mensen van alle leeftijden zijn welkom. Mocht je interesse hebben dan kun je meer informatie vinden op onze website: https://www.barneveldzoekt.nl. Op deze website kun je vragen stellen en als je wilt je aanmelden voor 26 september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie