Gezonde school
Gezonde school St. Jozefschool

Sint Jozefschool Achterveld ontvangt vignet Gezonde School

20 mei 2019 om 09:48 lokaal Deel je nieuws

De Sint Jozefschool Achterveld investeert in de gezondheid en het welbevinden van haar leerlingen en medewerkers. Dit wordt op 23 mei beloond met de uitreiking van het vignet Gezonde School door de wethouder Patrick Kiel van gemeente Leusden, dat hiervoor de officiële erkenning vormt.

Eerste basisschool gemeente Leusden

De Sint Jozefschool is hiermee de eerste basisschool in de gemeente Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg die dit vignet ontvangt. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.  De school ontvangt het vignet voor het thema Voeding en werkt hiermee actief aan de gezondheid van de leerlingen. De Sint Jozefschool doet dit door het stimuleren van gezonde voeding, gratis uitdelen van doppers om water te drinken, fruitdagen, het moestuinproject en deelname aan diverse sportactiviteiten. 

Betere schoolprestaties

Werken aan gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de St. Jozefschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. De school mag zich drie jaar lang Gezonde School noemen.

Jos Koot, directeur en coördinator Gezonde School is trots op zijn Gezonde-School-organisatie. “Vanaf nu hangt, goed zichtbaar, op de gevel van ons schoolgebouw het logo Gezonde School.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie