Afbeelding
eigen foto

Tribute Concert All Times Bigband

zaterdag 6 april 2024 20:15 tot 22:05

Tribute Concert Ellington & Ella
In 2024 is het 50 jaar geleden dat bandleider en componist Duke Ellington op 75 jarige leeftijd overleed. De All Times Bigband brengt een eerbetoon aan deze jazz held en aan zangeres Ella Fitzgerald, met wie hij veel samenwerkte, met het concert TRIBUTE TO ELLINGTON & ELLA in theater de Dialoog, op 6 april a.s. Jazz zangeres Deborah Carter kruipt in de huid van Ella Fitzgerald. Dirigent Pieter van den Dolder, voormalig trombonist bij de legendarische Skymasters Bigband, leidt het orkest tijdens dit concert. Het wordt een swingende ode aan twee fantastische jazzhelden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.huisvanermelo.nl.


Sir Duke Ellington liet een aantal schitterende jazz standards na, die tot op de dag van vandaag gespeeld worden, ook door de All Times Bigband. Ellington’s stijl is zeer herkenbaar, mede door toedoen van zijn vaste mede componist/arrangeur Billy Strayhorn, en inspireerde vele musici tot nieuwe arrangementen van zijn muziek. De All Times Bigband heeft een swingend programma samengesteld met Ellington songs, gearrangeerd door o.a. Oliver Nelson, Mark Taylor, Mike Tomaro, Dave Wolpe en ook van de hand van de meesters Ellington en Strayhorn zelf. Samen met de fantastische jazz zangeres Deborah Carter worden de mooiste songs die Ella Fitzgerald met Ellington speelde gebracht tijdens het concert.


Locatie